lauantai 17. elokuuta 2013

Junalla junaillen Eurooppaa


Alustava reilisuunnitelma, pitää ainakin tähän asti paikkaansa


Terveisiä Pariisista! Viime päivät on reissattu pitkin ja poikin Eurooppaa seurana mahtavaakin upeampia opiskelutovereita, eli siis kerkeää juuri sopivasti unohtamaan opinnot ennen niiden alkamista ja nauttia vielä hieman kesän viime päivistä ja katoavasta auringosta.

Tähän mennessä maista on nähty Ruotsi (takelteleva lippujenosto ruotsiksi), Tanska (iltapalaksi italialaista pizzaa), Saksa (Iltapalaksi intialaista, mutta sentään myös Reeberbahnilla aitoa hampurilaisolutta), Alankomaat (pannukakkulaiva, jossa saa syödä loputtomasti pannaria!), Belgia (vohvelia!) ja viimeisimpänä siis Ranska (kolmen ruokalajin illallinen..). Ylihuomenna jatketaan matkaa maaseudulle ja Arlesin kaupunkiin, päästään toivottavasti ratsastamaan ranskalaiseen luonnonpuistoon.

Junamatkailu on ollut positiivinen yllätys, yhtään tylsää junamatkaa ei vielä ole tullut vastaan. Ruotsalaislehdestä bongattu loistokeksintö junabingo on viihdyttänyt minuuttikausia: 5x5 ruudukko täyteen asioita jotka täytyy bongata junan ikkunasta. Eilenkin matkustettiin reilu puoli vuorokautta, tuntui ehkä kolmelta tunnilta.

Reilatessa tärkeintä lienee rento asenne, aikataulut hollilla ja avoin mieli. Ilman verkkoyhteyttä toimivasta navigoinnista ja kartoista on apua, mutta ilmankin pärjänneisi - nopeuttavat kyllä kaupungeissa toimimista huomattavasti. Turistirysää mukavampaa on rento kävelykierros ja hassujen puiden ihastelusta, uusien kaupunkien haistelusta sekä paikallisten seuraamisesta saa uutta näkökulmaa myös itseensä ja omaan kotimaahansa. Matkailu on aina ollut mukavaa, mutta nyttemmin osaa nauttia enemmän ihan vain muualla olemisen tunteesta kiehtovan eksotiikan tai kuuluisien nähtävyyksien sijaan. 

Täällä Pariisissa ollaan asuttu ystävän sukulaisen tuttavan omakotitalossa ruokkimassa kanoja ja kastelemassa kukkia. Kanat ovat söpöjä, sisustus ihana ja sängyssä nukkuminen mukavaa. Tänään päästiin ulos asuinkorttelistakin jopa ennen seitsemää - siis iltaseitsemää. Saa nähdä miten huomenna käy, kunnianhimoinen suunnitelma on käydä aamulenkillä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti