torstai 18. heinäkuuta 2013

Kieltenopiskelun iloa internetissä


Uusien sanojen muistaminen on tunnetusti helpompaa muistisäännöillä, hassuilla kuvilla tai näppärillä lauseilla. Oletko koskaan miettinyt, miten helppoa olisi jos joku muu olisi keksinyt jo ne puolestasi? Itse en ollut, mutta sitten sain tietää Memrisesta!

Aloitussivu, josta pääsee kätevästi kurssista toiseen.

Nyt olen onnellisesti koukussa ja muutamia uusia sanoja rikkaampi. Nerokkainta Memrisessa ovat juurikin meemit, joita yhteisö luo muistaakseen ja auttaakseen muita muistamaan: oppiminen tehostuu ja nopeutuu huomattavasti. Äärimmäisen kätevää on myös jatkuva kertaaminen tietyn aikavälin kuluttua, "watering", josta sivusto muistuttaa aina uudelleen ja uudelleen.

Alunperin päädyin sivustolle venäjän alkeisharjoittelujeni vuoksi, mutta ei mennyt kauaakaan kun huomasin jo innostuvani espanjasta, ranskan edistyneemmistä kursseista ja oikeastaan lähes kaikesta mitä Memrisessa on tarjolla. Kielioppipänttääminen lienee kuitenkin edessä edelleen, siihen sivusto ei liiemmin taivu eikä ole tarkoitettukaan. Ehkä jotkut pitävät lapsenomaisesta etsimällä oivaltamisesta kieliopissa, mutta itse kaipaan kovasti verbitaulukoita, päätteitä, sukuja ja lukuja!


Esimekki meemistä

Päivä sinällään on ollut aivan turta, luin eilen aamuviiteen asti Robin Hobbin Fool's errandia ja heräsin tänään yhdeltä. Sen siitä saa, kun ei omista seinäkelloa.. Sarjan toinen osa kuumottelee jo näpeissä - toisaalta tekisi mieli lukea se mahollisimman nopeasti, toisaalta ahdistaa ajatella että sitä ei enää olisi luettavana ja kaikki olisi ohi.

Noh, onneksi on muita tehtäviä pitämään kiireisenä, esimerkiksi syöminen. Ennen opiskelijaelämään siirtymistä en olisi ikinä voinut arvata miten paljon työtä teettää saada itsensä joko a) käymään kaupassa ja tekemään ruokaa b) raahautumaan opiskelijaruokalaan syömään. Entisajan metsästäjä-keräilijät ja maanviljelijät, I feel you.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti